Panseluta

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 6 oua,
  • 150gr margarina,
  • 200 gr zahar,
  • 300gr faina,
  • 1praf de copt,
  • 200ml iaurt,
  • 1lingura cacao,
  • 2linguri esenta de migdale(pt culoarea verde),
  • 1lingurita scortisoara.
  • Crema:
  • 500ml lapte,
  • 1 pachet de budinca cu aroma de punci,
  • 100gr margarina,
  • 150 gr zahar pudra.

Mod de preparare

Pt aluat:

Se freaca galbenusele cu 200 gr zahar si 150 gr margarina,pana devine spumoasa.Apoi se pune iaurtul,faina si praful de copt.Se bat albusele spuma ,apoi se amesteca cele doua compozitii.Aluatul se imparte in 3 parti.Prima foaie ramine galbena,a doua foaie se adauga 1 lingura de cacao si 1 lingura de scortisoara,iar pentru foaia 3 se adauga 2 linguri esenta de migdale verde.

Pt crema:

se prepara budinca dupa instructiunile de pe pachet iar cind e rece se adauga margarina frecata cu zaharul.

Aranjare:

se pune foaia verde,crema,foaia galbena,crema,foaia maro si putina crema deasupra apoi se orneaza cu bombonele.

!(se poate folosi 2 budinci de fructe de padure in care se adauga 2 linguri de zeama de lamaie.)

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise