Panseluta

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 6 oua,
  • 150gr margarina,
  • 200 gr zahar,
  • 300gr faina,
  • 1praf de copt,
  • 200ml iaurt,
  • 1lingura cacao,
  • 2linguri esenta de migdale(pt culoarea verde),
  • 1lingurita scortisoara.
  • Crema:
  • 500ml lapte,
  • 1 pachet de budinca cu aroma de punci,
  • 100gr margarina,
  • 150 gr zahar pudra.

Mod de preparare

Pt aluat:

Se freaca galbenusele cu 200 gr zahar si 150 gr margarina,pana devine spumoasa.Apoi se pune iaurtul,faina si praful de copt.Se bat albusele spuma ,apoi se amesteca cele doua compozitii.Aluatul se imparte in 3 parti.Prima foaie ramine galbena,a doua foaie se adauga 1 lingura de cacao si 1 lingura de scortisoara,iar pentru foaia 3 se adauga 2 linguri esenta de migdale verde.

Pt crema:

se prepara budinca dupa instructiunile de pe pachet iar cind e rece se adauga margarina frecata cu zaharul.

Aranjare:

se pune foaia verde,crema,foaia galbena,crema,foaia maro si putina crema deasupra apoi se orneaza cu bombonele.

!(se poate folosi 2 budinci de fructe de padure in care se adauga 2 linguri de zeama de lamaie.)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise