Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr branza de vaci
  • 3-4 pliculte zahar vanilat
  • 2 oua
  • 9-10 linguri faina
  • 1 praf de coft (bicarbonat de sodiu)
  • coaja de lamaie sau de portocale
  • dulceata sau gem dupa preferinte
  • smantana dupa gust

Mod de preparare

Branza de vaci se amesteca cu lingura pana devine cremoasa, se adauga ouale intregi, zaharul valinat, praful de copt (bicarbonat de sodiu) stins in zeama de lamaie, coaja de potocale si la sfarsit faina. Aluatul trebuie sa se dezlipeasca de pe maini respectiv lingura.

La sfarsit se ia in mana aluatul pregatit, se fac niste mingiute de marimea unui mar, dar mai mici, dupa care se face o gaura in mijlocul mingii, care in prelabil a fost putin turtita,care se prajesc in ulei. Daca se doreste ca papanasul sa aiba si "mot" se mai face o biluta care dupa ce a fost prjita se aseaza deasupra.Se serveste cu dulceata sau gem, iar deasupra se pune din abundenta smnatana .

Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise