Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Papanasi:
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 200 g faina
  • 2 oua
  • un praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • Sosul: 1/2 borcan gem de caise(sau alte fructe)200g frisca, 1 plic zahar vanlat

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Se framanta un aluat din branza, oua, faina, arome si praful de copt.(se mai adauga faina dupa nevoie, astfel incat compozitia sa fie consistenta, sa se poata modela).Se modeleaza bile care se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Pentru sos, bati frisca, adaugi gemul, zaharul vanilat.Se servesc fierbinti cu sos

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise