Papricaş de pui ca la omama

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui de casă
  • 3 cepe mari
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 2 roşii
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legătura de pătrunjel
  • boia
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2 linguri de făină
  • 2 linguri de smântână
  • Pentru găluşte:
  • 1 ou
  • 100 g de făină
  • 50 g de unt

Mod de preparare

Se călesc bucăţile de pui în ulei, se scot şi se căleşte ceapa tăiată mărunt până devine sticloasă. Se adaugă carnea, sare, dafin şi apă fierbinte. Se pune capac şi se face focul mic.

Intre timp se fac găluştele. Se amestecă ingredientele şi se fac găluşte care se pun pe o folie de plastic. Se fierb în apă clocotită, cu sare, cam 10 minute(CU CAPAC). Se scot cu spumiera şi se pun în cratiţa cu carnea fiartă.

Se adauga roşiile felii, ardeiul sau pastă de ardei, usturoiul tocat, boia, piper, se potriveşte de sare.

Se amestecă 2 linguri de faină cu 2 linguri se smântănă şi puţină apă. Se adaugă la pui, se amesteca şi se dau câteva clocote.

Se presară pătrunjel verde tocat, se serveşte cu murături.

NOTĂ

Eu am făcut 2 porţii de galuşte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise