Papricaş cu găluşte de făină

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500-600 gr carne porc, nu prea grasă
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • 3-4 linguri ulei floarea soarelui
  • 2 linguri cu vârf de boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriţă boia de ardei iute sau chili
  • 1/2 linguriţă delikat
  • 3 căţei usturoi
  • 2 căni apă
  • 1 frunză dafin
  • pentru găluşte
  • 2-3 ouă
  • aproximativ 140 gr făină
  • sare

Mod de preparare

Carnea de porc o tăiem bucăţele potrivite şi o punem la rumenit în ulei de floarea soarelui, cît să se albească frumos pe toate părţile. Scoatem carnea şi în zeama lăsată punem ceapa tăiată mărunt şi o călim până devine strălucitoare. Apoi punem boiaua de ardei dulce şi repede turnăm o cană de apă. Avem grijă ca boiaua de ardei să nu se caramelizeze când o punem peste ceapă, ea are tendinţa de a se arde imediat, fapt care-i va schimba gustul. Punem carnea şi ardeiul tocat mărunt, apoi turnăm cealaltă cană de apă şi adăugăm şi frunza de dafin, usturoiul tocat, delikat şi boiaua de ardei iute/chili.

Lăsăm totul la fiert potrivit până se frăgezeşte carnea, cam 45-50 minute, completând cu apă în caz de nevoie.

Aproape de final facem găluştele de făină. Astfel că vom bate ouăle întregi un praf de sare, ca pentru scrob, şi turnăm treptat făina, încorporând bine. Compoziţia pentru găluşte trebuie să aibă o consistenţă foarte groasă. Cu o linguriţă luăm mici bucăţele de compoziţie şi le punem în sosul care clocoteşte.

Lăsăm încă 10 minute pe foc până se fac şi găluştele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise