Papricas de pui cu galuste

Pregatim intai galustele.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru papricas
  • 6 cepe
  • 1 pui de tara
  • 1 gogosar
  • 2 linguri boia dulce sau iute (paprika)
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita oregano
  • 1 legatura patrunjel
  • sare si piper– dupa gust
  • 4 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri pasta de ardei kapia
  • 1 lingura coniac
  • pentru galuste
  • 2 oua
  • 4 linguri griş
  • sare
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Pregatim intai galustele.

Separam oualele. Batem albusul spuma cu putina sare, adaugam in ploaie grisul si amestecam. Punem galbenusurile batute cu zeama de lamaie si amestecam bine. Lasam 10 minute, la rece.

Taiem puiul bucatele si il spalam bine.

Se curata ceapa si gogoșarul, se taie marunt si se calesc in ulei pana ce ceapa devine sticloasa. Se pune boia si oregano, continuand sa amestecati. Se pun bucatile de pui si se amesteca in continuare. Se adauga apa rece, pana ce bucățile de pui sunt acoperite aproape in totalitate. Lasam 10 minute sa fiarba, apoi adaugam pasta de tomate, pasta de ardei kapia si coniacul.

Din faina si un pic de apa rece, se face o pasta curgatoare, dupa care se toarna in cratita si se amesteca. Dupa gust, se adauga sare si piper. Se lasa la foc mediu pana ce bucatila de pui sunt fierte. La sfarsit, se adauga patrunjel taiat marunt.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise