Papricas din carne de gaina si ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pulpele (taiate in 2), jumatate de piept taiat bucatele si copanelele de la aripile de la o gaina
  • 1/2 kg ciuperci pleurotus
  • 450 ml smintina usoara
  • 2 linguri de faina
  • sare, piper, boia de ardei, patrunjel verde
  • ulei

Mod de preparare

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza la suprafata (isi schimba culoarea), se pun ciupercile taiate si se amesteca de vreo 3 ore, pina forfoteste totul in cratita si abia atunci punem sarea, piperul si boiaua de ardei.

Se pune apa cit sa acopere ingredientele si se lasa la foc mic pina ce carnea este fiarta.

Separat se dizolva smintina cu putina apa rece, se adauga faina si se amesteca foarte bine ca sa aiba cocoloase (eu le pun in blender) si incet se toarna in cratita, amestecind mereu.

Se mai lasa sa fiarba citeva clocote, se ia de pe foc si se aromeaza cu patrunjel verde.

Alaturi, bineinteles, nelipsita mamaliguta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise