Parfait cu căpşuni şi cireşe

Timp pregatire
125 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ingredientele pentru parfait-ul (reteta de baza):
  • 2 albuşuri
  • 175 gr zahăr tos
  • 90 ml apă rece
  • 400 ml frişcă lichidă
  • un praf de sare
  • pentru parfait-ul de fructe adaugati, pe linga o reteta de baza, urmatoarele ingrediente:
  • 200 gr căpşuni
  • 200 gr cireşe albe (cirese rosii am folosit pentru decor, pentru ca nu erau suficient de coapte cu doua zile inainte :P)
  • 75 gr biscuiţi cocos
  • 3 linguri zahăr pudră
  • o esenţă de migdale

Mod de preparare

Parfait-ul il facem astfel:

Ungeţi cu ulei/grăsime o tavă de chec (de 2 litri) şi apoi puneţi folie alimentară (din aceea transparentă..pentru alimente...).

Albuşurile le bateţi cu un praf de sare, într-un bol curat şi uscat. Se bat până iese o spumă albă şi densă ca zapada.

Separat într-o crăticioară puneţi pe foc apa cu zahărul şi faceţi un sirop. Când începe să fiarbă, zahărul e dizolvat, lăsaţi la fiert la temperatura maximă ( la foc mare) cam 4 minute maxim. Trageţi de pe foc şi lăsaţi puţin la răcorit.

Apoi turnaţi siropul, în fir subţire peste spuma de albuşuri şi în acelaşi timp continuaţi să mixaţi până se răcesc. Toată operaţiunea durează cam 30 minute...deci răbare...şi aveţi grijă să nu vă iasă fum din mixer :)). Trebuie să obţineţi un amestec gros, vâscos şi lucios...cam ca la bezea.

Într-un alt vas bateţi frişca lichidă până se întăreşte şi îşi păstrează forma. Apoi cu ajutorul unei linguri metalice o incorporaţi cu grijă în spuma de albuşuri.

Apoi....

Puneţi biscuiţii într-o pungă de plastic şi sfărâmaţi-i cu sucitorul.

Căpşunile şi cireşele, cărora le scoateţi sâmburii, se taie în două-trei bucăţi şi se presară cu 3 linguri zahăr pudră şi se zdrobesc cu furculiţa.

Într-un bol puneţi jumătate din cantitatea de parfait preparată după reţeta de bază şi încorporaţi biscuiţii sfărâmaţi şi esenţa de migdale. În cealaltă jumătate de parfait încorporaţi fructele strivite cu tot cu zeama lăsată.

În forma de chec unsă cu ulei/grăsime şi tapetată cu folie alimentară, puneţi jumătate din cantitatea de parfait cu biscuiţi. Daţi la congelator pentru 45 minute. Scoateţi apoi tava din congelator şi puneţi amestecul de parfait cu căpşuni şi cireşe albe (cu fructe) şi daţi iar la congelat pentru alte 45 minute. Apoi turnaţi deasupra restul din cantitatea de parfait cu biscuiţi şi lasăţi la congelat pentru minim 6 ore.

Răsturnaţi forma pe un platou de servit, îndepărtaţi folia alimentară şi tăiaţi în felii potrivite.

Serviţi cu capsuni, cireşe proaspete sau sirop de mentă (opţional!).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise