Parfe de banane

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300gr.banane
  • 2oua
  • 50ml. lapte
  • 150gr. zahar
  • 30ml.lichior de banane
  • 500gr. frisca batuta;

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu zaharul si laptele la cald pe bain-marie pana se ingroasa compozitia, se ia de pe foc, se adauga lichiorul si se amesteca pana se raceste.Miezul de banana se paseaza printr-o sita inoxidabila si se amesteca cu compozitia de oua.Frisca batuta(400gr.) se amesteca cu compozitia de banane si se toarna intr-o forma de chec cu peretii drepti; se niveleaza , se acopera cu o foaie de celofan taiata la dimensiune si se tine la frigider 2-3 ore Inainte de servire , este bine sa se tina si in congelator timp de 1/2 ora. Se scoate din forma , introducand forma intr-un vas cu apa fierbinte2-3min. Se rastoarna pe un platou, se portioneaza si se aseaza pe farfurioare. Se decoreaza cu frisca batuta cu cornetul zimtat. Se serveste imediat.In loc de lichior de banane se poate folosi esenta de banane(5ml.) si alcool(25ml.)

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise