Pariziene cu mere

Pariziene cu mere. Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, vanilia si am omogenizat bine.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 70 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • un plic drojdie uscata
  • esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 6-7 mere
  • scortisoara
  • 3-4 linguri zahar

Mod de preparare

Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, vanilia si am omogenizat bine. Am framantat putin coca cu uleiul si am lasat-o sa creasca. Am lasat coca putin mai moale, am mai folosit faina cand am impaturit parizienele.

Pana a crescut coca m-am ocupat de mere.Le-am curatat de coaja, le-am dat pe razatoarea mare si apoi le-am calit pe foc impreuna cu cele 3-4 linguri de zaharsi scortisoara. Le-am lasat sa se raceasca.

Cand a crescut aluatul l-am impartit in bilute. Am intins fiecare biluta incercand sa obtin un patrat , am asezat cate o lingura zdravana de mere pe o margine a patratului, latura opusa celei pe care am pus mere am taiat-o in fasii , am rulat aluatul peste mere, apoi si fasiile taiate.

Am mai lasat sa creasca 15 minute, le-am asezat in tava cu hartie de copt si le-am introdus la cuptor aproximativ 20 minute, pana s-au rumenit.

Am scos tava din cuptor si cu ajutorul unei pensule le-am uns cu miere partea superioara.Mierea a dat un luciu foarte frumos.

Am facut pentru prima data pariziene si ne-au placut foarte mult.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise