Parjoale ca la mama acasa

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g de carne de vita de la gat macinata
  • 1 morcov dat pe razatoarea mica
  • 1cartof dat pe razatoarea mica
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ceapa potrivita taiata marunt
  • 1 ou
  • mirodenii, sare, piper
  • putin pesmet fin macinat

Mod de preparare

Carnea proaspat macinata o amestecam cu morcovul, ceapa usturoiul deasemeni oul batut putin si putin marar taiat marunt, patrunjel, sare, piper si putin baarat - o mirodenie care eu folosesc la parjoale da un gust putin dulceag.

Amestec bine carnea cu toate componenetele pana devine o masa uniforma si o dau pentru 10 minute la frigider.

Presar pesmetul pe o farfurie mare, iar dupa ce formez parjoalele le invelesc in pesmet-ca sa nu se desfaca la prajit.

Intr-o tigaie buna ptr prajit pun putin ulei si las putin sa se incalzeasca dupa care prajesc parjoalele pe ambele parti sa se rumeneasca usor. Le scot pe o farfurie cu hartie absorbanta cu toate ca nu prajesc in mult ulei.

Le servesc cu pire de cartofi sau cu orez sau paste mici fierte si muraturi.

Raman moi inauntru si gustoase.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise