Parjoale de cartofi cu salata de mango

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 gr cartofi dulci, curatati si taiati bucati
  • 25 gr unt
  • o ceapa, tocata fin
  • un catel de usturoi, zdrobit
  • nucsoara rasa
  • sare, piper negru macinat
  • un ou
  • 50 gr malai instant
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • Pentru salata de mango
  • un fruct de mango, curatat si taiat cubulete
  • 6 rosii pitice, taiate felii
  • 4 fire de ceapa verde
  • un ardei iute rosu, tocat cât mai marunt
  • zeama si coaja rasa de la 1/2 lamâie
  • 2 linguri menta proaspata, tocata fin
  • o lingura miere de albine de salcâm
  • frunze de salata, pentru garnitura

Mod de preparare

Fierbeti cartofii in apa cu sare timp de 15-20 minute, apoi scurgeti-i si zdrobiti-i astfel incât sa obtineti un piure fin.

Topiti untul intr-o cratita si caliti la foc foarte mic, timp de circa 10 minute, ceapa si usturoiul. Adaugati piureul de cartofi, nucsoara rasa, sare si piper dupa gust, amestecati bine, luati vasul de pe foc si lasati cartofii sa se raceasca.

Faceti patru pârjoale de circa 2,5 cm grosime; inmuiati-le intâi in ou batut, apoi in malai si lasati-le sa stea la frigider cel putin o jumatate de ora.

intre timp, preparati salata: amestecati toate ingredientele intr-un castron, acoperiti cu folie de nailon si pastrati salata la temperatura camerei pâna o serviti.

incingeti uleiul intr-o tigaie si prajiti pârjoalele câte 4-5 minute pe fiecare parte. Ornati cu frunze de salata verde si serviti imediat, cu salata de mango.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise