PARJOALE DIN DOVLECEI CU SOS DE MARAR

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.3 dovlecei mari;
  • 2.300 grame branza telemea;
  • 3.100 grame pesmet;
  • 4.2 fire de ceapa verde;
  • 5.4-6 catei usturoi;
  • 6.2 legaturi de marar proaspat;
  • 7.200 ml iaurt;
  • 8.1 salata verde;
  • 9.sare,piper;
  • 10.200 ml ulei.

Mod de preparare

Dovleceii se spala,se curata de coaja,se dau prin razatoarea cu gauri mari,se lasa la scurs;

Telemeaua se rade tot prin razatoarea cu gauri mari si se amesteca cu dovlecelul care in prealabil a fost scurs bine de zeama, dupa care se adauga pesmetul,2-3 catei de usturoi pisati,ceapa si o legatura de marar taiate marunt;

Se amesteca bine toate ingredientele,se omogenizeaza,se asezoneaza cu sare si piper dupa gust,se formeaza parjoale care se prajesc in tigaie;

Pentru sos,se freaca iaurtul cu 2-3 catei de usturoi pisati,se adauga 1 legatura de marar tocat,se omogenizeaza.

La parjoale se pot adauga,in compozitie,si oua, pentru ca aceasta sa se lege mai bine;

Trebuie avut grija cata sare puneti,avand in vedere ca folosim telemea.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise