Parjolute marinate

Intr-un vas, punem carnea de porc tocata.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru parjolute:
  • 2 kg.carne tocata de porc
  • 4 felii de paine neagra
  • 3 oua
  • 1 lingurita de piper macinat
  • 1 lingura condimente cu gust de legume
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita ierburi aromate
  • 3 linguri faina de grau
  • 1 capatana de usturoi
  • 3 cepe.
  • Ingrediente pentru marinata:
  • 4-5 cepe
  • 100 ml. otet
  • Ingrediente pentru maioneza :
  • 8 oua
  • 800 ml.ulei
  • 1 cutie de mustar extra

Mod de preparare

Mod de preparare a parjolutelor:

Intr-un vas, punem carnea de porc tocata, peste ea adaugam faina de grau, piper macinat, condimente cu gust de legume, ierburi aromate, boia de ardei dulce, oua, painea muiata si data prin masina de carne, ceapa data prin masina de carne si usturoiul tocat marunt. Amestecam bine pana obtinem o pasta omogena.

Punem pe aragaz, la foc mare, o oala de tuci in care turnam 1 l de ulei si lasam sa clocoteasca. Cand da in clocot, punem parjolute micute, facute sub forma de bilute si le lasam sa se prajeasca bine.

Mod de preparare pentru marinata:

Se curata ceapa, se taie solzisori de peste si se pune la fiert cu apa si otet. Cand da in clocot, oprim focul si lasam sa se patrunda pana se raceste. Cand se raceste, punem ceapa in strecuratoare si o lasam sa se scurga de apa.

Mod de preparare a maionezei:

Se fierb 4 oua tari si se curata. Vom folosi doar galbenusurile.

Intr-un vas, punem galbenusurile fierte si cele crude. Pasam bine galbenusurile si adaugam ulei putin cate putin. Cand se ingroasa prea tare, adaugam cate o lingura de mustar si amestecam mereu adaugand ulei. Facem cata maioneza credem ca este necesar.

Intr-un vas, vom pune parjolutele, ceapa marinata, maioneza, putina sare si amestecam usor, apoi punem totul intr-un bol, platou, ce dorim noi si ornam dupa gust si preferinta. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise