Parjolute marinate

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt parjolute
  • 500 gr carne tocata(vita cu porc
  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 2 felii de paine (uscata)
  • 1/2 pahar cu lapte
  • 2 linguri de parmezan ras
  • ierburi provenzale sau marar,patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • Pt sos
  • 2 cepe mari
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 pahar cu vin alb
  • 2 cani cu bulion

Mod de preparare

Incepem cu prepararea parjolutelor,amestecand carnea tocata cu sare,piper,usturoi pisat,ierburi provenzale,lingurile de parmezan,painea inmuiata in lapte si scursa bine, si ouale.Se amesteca totul bine si se formeaza ,dupa plac,parjolutele.Se pune uleiul la incins intr-un ceaun sau intr-o tigaie ,si le prajim in ulei abundant si bine incins.Se scot cu ajutorul unei spumiere si se pun pe o farfurie cu servetel absorbant de bucatarie.Se procedeaza la fel cu restul parjolutelor.In ceaunul in care am prajit parjolutele,preparam si sosul de rosii.Se scurge uleiul si lasam foarte putin in ceaun,(2 linguri).Adaugam ceapa taiata si catetii de usturoi taiati felii.Am procedat astfel,pt ca sosul sa capete mai mult gust.Ceapa se caleste pana devine maronie,se stinge cu paharul de vin,care se lasa sa se evapore,se adauga sare si ierburi provenzale,si continuam cu paharele de bulion.Mai lasam la foc mic timp de 15-20 minute.Cand sosul este gata,se trece prin blender,ca sa iasa fin,dar se poate lasa si asa,in cazul acesta, taiati ceapa mai fin.Se toarna parjolutele peste acest sos si se mai lasa la foc mic inca 5 minute.Sunt foarte bune a doua zi,dar se pot manca cu placere si imediat ! Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise