PASARE (RATA) CU SOS DE CIUPERCI

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 Pasare
  • 4-5 linguri cu ulei pentru prajit
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 pahar apa
  • 250 gr. ciuperci
  • 1 catel usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • crutoane de paine prajita(optional)

Mod de preparare

Pasarea se curata, se spala bine si se transeaza. Bucatile de pasare se prajesc in ulei pana se fac aurii. Sarati, piperati, apoi adaugati 1 pahar de apa + 1 pahar de vin alb sec. Acoperiti totul si fierbeti 1 ora la foc mic.

Separat 250 gr. ciuperci curatate si spalate se taie felii si se calesc in ulei impreuna cu catelul de usturoi si patrunjelul tocat. Presarati o lingura de faina si adaugati din sosul lasat de friptura. Sosul se fierbe cam 30 minute la foc mic.

Puneti bucatile de pasare pe un platou fierbinte, inconjurati cu sosul de ciuperci si optional cu crutoane de paine prajita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise