Pasare umpluta

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1gaina 1500-1800gr
  • 1/2 pahar de orez fiert un sfert de ora
  • 200 gr de ciuperci
  • 1ceapa mare taiata cuburi
  • ptr marinada
  • 2linguri de sos soia
  • 1/2 pahar de vin alb sau rosu
  • 1lingura de miere
  • sare groasa -1/2 lingura
  • 1lingura paprica dulce
  • putina paprica iute

Mod de preparare

Pasarea o curatam bine si o spalam si lasam sa se scurga apa din ea.

Punem orezul la fiert la foc mic.

Intr-o tigaie incalzim ulei de masline prajim putin ceapa adaugam ciupercile taiate feliute si le calim impreuna cu ceapa.Se prajeste putin si se ia deoparte sa se raceasca dupa care se amesteca cu orezul fiert si scurs de apa.Se da la gust cu sare si piper si se amesreca cu un ou .Cu aceasta umplutura se umple gaina bine si se inchide burta cu scobitoare sau se coase cu ata.Se leaga picioarele cu ata.

Se pregateste marinada si se pune pasarea umpluta in marinada si se lasa o ora doua dupa care se pune pe o tava si se da la cuptor incalzit la 180 de grade ptr 10 minute dupa care se coboara temperatura la 150 de grade si se coace pasarea 2 ore pina se rumeneste bine.Se stropeste pasarea cu sosul din tava din cind in cind si se invirteste ca sa se rumeneasca frumos.

Cind pun pasarea in tava torn sosul de marinada peste ea si in timpul coptului adaug 1/2 pahar de apa in tava ca sa fie tot timpul lichide in tava.

Pasarea iese minunat si cind o portionam adaugam la fiecare portie si umplutura.Se poate servi cu muraturi sau salata verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise