PASCA

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ingrediente pentru aluat:
  • faina - 1 kg
  • lapte - 500 gr
  • 2 oua
  • drojdie - 50 gr
  • zahar - 200 gr
  • sare
  • margarina Rama - 300 gr
  • esenta de vanilie
  • ingrediente pentru umplutura:
  • branza de vaci - 500 gr
  • zahar - 200 gr
  • stafide - 200 gr
  • smantana - 150 gr
  • esenta de rom
  • lamaie rasa
  • 6 oua

Mod de preparare

Se framanta aluatul si se lasa timp de 20 - 30 de minute.

Umplutura pentru pasca se prepara astfel:

Se bat ouale cu zaharul, se adauga aromele, branza de oua, smantana si stafidele.

Baza vasului de copt se tapeteaza cu un strat de aluat de circa 1 cm grosime.

Tot din aluat se formeaza bilute care se aseaza pe marginile vasului, pe toata circumferinta acestuia iar in centru se aseaza umplutura din branza.

Se lasa produsul astfel obtinut sa se dospeasca timp de 30 de minute apoi se coace la 160 de grade timp de 30 - 40 de minute.

Inainte de coacere pasca se unge cu galbenus de ou frecat cu sare.

Pofta Buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise