Pasca cu branza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200g faina,
  • 100g margarina/unt,
  • 100g zahar,
  • 1 lingura cacao,
  • 1 ou,
  • 1 praf de copt.
  • Umplutura:
  • 1 kg branza de vaci,
  • 250 g unt/margarina,
  • 400 g zahar (merge si mai putin de atat, dupa cat o vreti de dulce; eu am pus doar 250 g),
  • 4-5 oua (daca sunt mai micute, folositi 5 oua),
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 2 pachete de budinca de vanilie,
  • stafide (pe care le hidratati un pic)
  • un praf de sare.

Mod de preparare

Am pus ingredientele pentru aluat in robotul de bucatarie; dupa omogenizare a rezultat un aluat destul de lipicios, pe care l-am intins cu mana intr-o forma de tort detasabila (mi-am umezit degetele din cand in cand). In prealabil pe fundul formei am pus hartie de copt, iar peretii i-am uns cu unt. Am tapetat forma (strat subtire), inclusiv peretii (cam pana la jumatate), cu aluat. Inainte de a tapeta forma am pus deoparte o nuca de aluat.

Ingredientele pentru umplutura le-am pus tot in robot. Cu ceva mai multa atentie, din cauza cantitatilor destul de mari: am amestecat intai branza cu zaharul si cu untul, ouale, aromele, apoi am pus praful de budinca si stafidele (tinute putin la hidratat in apa calduta).

Compozitia rezultata, fina, cremoasa, am turnat-o peste aluat.

Din aluatul pus deoparte am format mici bilute pe care le-am presarat pe suprafata pastii.

Am dat pasca la cuptor. Cuptorul a fost preincalzit. Cam un sfert de ora am lasat un foc iute, dupa care am copt pasca la foc mic, cred ca o ora si jumatate. Am facut proba cu scobitoarea, cand a iesit curata am oprit cuptorul, lasand pasca sa se raceasca in cuptor.

Timpul de preparare include timpul de copt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise