Pasca cu branza,crema de smantana si bezea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat:
  • 1 galbenus ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura ulei
  • 25 gr unt
  • 2 linguri smantana
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde (sa fie un aluat tare,nelipicios, sa puteti face o foaie)
  • 1 esenta vanilie
  • Umplutura de branza:
  • 1 kg branza de vaci bine scursa
  • 3-4 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 1 praf de copt
  • 250 gr zahar pudra
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 esenta rom
  • stafide
  • Crema de smantana:
  • 1 borcan 800 gr smantana mai groasa
  • 2-3 linguri gris
  • 2-3 linguri faina
  • 200 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 1 esenta vanilie
  • Pentru bezea:
  • 6 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata

Mod de preparare

Intai de toate operatiunile, cu o seara inainte pregatiti smantana pentru crema.

Intr-un bol puneti faina de porumb.

Peste faina puneti o sita, iar pe sita un prosop de bucatarie curat.

Turnati in acel prosop smantana si o lasati pana a 2 a zi, dimineata, sa se scurge bine.

Dimineata o luati din prosop(ea se strange ca un ghem, se face ca o crema de branza)si o puneti in frigider.

Acum incepem prepararea propriu-zisa a pastii:

Blat:

Amestecam galbenusul cu zaharul si untul pana ce zaharul se topeste.

Punem smantana si uleiul si le amestecam bine.

La urma punem praful de copt, esenta si faina treptat.

Amestecam bine toate ingredientele.

Punem aluatul intr-o punguta si il dam putin la frigider.

Umplutura branza:

Batem ouale spuma cu zaharul.

Amestecam branza bine cu mana (sa nu ramana bucati mari), iar peste ea turnam ouale batute.

Adaugam faina, gris, coaja de lamaie, esenta, stafidele si spraful de copt.

Incorporam bine ingredientele si obtinem o crema de branza.

Crema de smantana:

Mixati smantana scursa bine, apoi o mixam cu zaharul treptat.

Adaugam si galbenusurile unul cate unul.

La urma punem faina,grisul si esenta.

Le mai mixam putin cat sa le incorporam.

Luam o tava mare de aragaz, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.

Luam aluatul si intindem o foaie subtire pe care o asezam pe fundul tavii si o intepam cu furculita din loc in loc.

Turnam branza si o intindem uniform.

Peste branza punem crema de smantana si o uniformizam.

Dam tava in cuptorul incins la o temperatura potrivita.

Albusurile le batem spuma tare.

Adaugam si zaharul treptat, apoi nuca macinata.

Cu 10 minute inainte de a fi gata pasca, o scoatem din cuptor si intindem bezeaua pe intreaga suprafata.

O mai dam putin la cuptor cat sa prinda o culoare aurie.

Cand e gata o scoatem si o lasam sa se raceasca.

Serviti pentru ca e nemaipomenit de delicioasa!!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise