Pasca cu branza sărată a la Sidy

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul :
  • 500 gr. făină
  • 5 linguri ulei
  • 2 ouă întregi
  • sare
  • 25 gr.drojdie
  • 2oo ml.lapte călduţ
  • Umplutura:
  • cca.5oo gr.brânză (urdă şi brânză dulce)
  • 4 ouă
  • sare,piper
  • mărar proaspăt
  • o legătură ceapă verde
  • 3 gălbenuşuri ,2 linguri lape şi chimion pentru uns

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat se frământă şi se lasă la crescut cam 30 min.

Brânza se sfărâmă şi se amestecă cu ouăle,sarea,piperul,mărarul tocat şi ceapa verde tocată.

După ce a

crescut,aluatul se întinde în tava unsă cu unt şi tapetată cu făină,se înţeapă cu furculiţa .Deasupra se toarnă compoziţia de brânză şi se unge cu oul bătut cu lapte şi amestecat cu chimion.

În cuptorul încins în prealabil,se lasă pasca la copt până se rumeneşte. Încercaţi din când în când,cu vârful unui băţ pentru frigărui dacă este coaptă.

Am respectat reţeta lui Sidy şi a ieşit perfect! Drept pentru care îi mulţumesc.

Bon appetit!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise