Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina se pune o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o cununa din suvite de aluat impletit. Se fac 4 suvite de grosimea unui creion, care se prind la un capat si se impletesc, incrucisindu-se alternativ doua cite doua. In spatiul din mijloc se pune umplutura. Se freaca brinza intr-un castron pina ce se omogenizeaza ca o crema, se adauga galbenusurile, untul topit (dar rece), smintina, sarea, grisul, faina, coaja de lamiie rasa si stafidele, care s-au tinut o ora in rom. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, o lingura de rom si cind compozitia s-a intarit se pune peste brinza, amestecind usor cu telul sau prin rasturnare. Se preseaza cu mina lateral, inalt, iar la mijloc se pune crema, care se niveleaza. Se asaza deasupra un gratar din aluat, se unge cu ou sau numai cu albus si se da pasca la copt in cuptorul incalzit.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise