Pasca smantana sau smantana si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua, 8 linguri zahar, 8-10 linguri ulei, 1 praf copt, 6-8 linguri apa, aprox 9-10 linguri faina)
  • Umplutura:
  • 2-3 linguri faina, 10 linguri zahar, 7-8 galbenusuri, 1 kg smantana, 1 praf sare, vanilie, lamaie, stafide
  • Umplutura cu cacao (a doua varianta):
  • 2-3 linguri faina, 10 linguri zahar, 7-8 galbenusuri, 1 kg smantana, 1 praf sare, esenta rom, stafide, 3-4 linguri cacao

Mod de preparare

Ouale intregi se bat cu zaharul, uleiul, praful de copt, apa si faina pana iese un aluat moale. Se rastoarna jumatate de compozitie in tava tapetata, se da la cuptor. Dup ace a prins o crusta se rastoarna compozitia de pasca peste ea. Se mai pune la cuptor inca putin.

Pentru umplutura:

Se separa ouale. Se bate albusul spuma. Apoi se amesteca faina cu zaharul, galbenusurile si smantana. Se adauga si albusul cu aromele si stafidele.

Aceleasi instructiuni sunt si pentru umplutura cu cacao, doar ca se adauga cacaua.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise