pasca treditionala.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat: 500 kg faina
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 100 gr zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 2 oua
  • 200 ml lapte rece
  • rom
  • vanilie
  • 100 gr margarina. Umplutura: 500 gr branza de vaci
  • 4 oua
  • 125 gr zahar
  • 100 gr stafide zahar vanilat
  • coaja de la jumatate de lamaie.

Mod de preparare

Se urmeaza toate instructiunile de la cozonacul traditional. Se lasa la crescut. Din 2/3 din coca se intinde o foaie rotunda de 2-3 cm grosime. Se pune foaia in forma bine unsa cu margarina. Din treimea ramasa se impleteste un colac de dimensiune formei pentru pasca, o forma care poate avea 20 cm diametru. Se lasa la crescut fara umplutura. Inainte de a fi data la cuptor se pune umplutura care a fost realizata prin omogenizarea componentelor. Se da la cuptor max 55 minute. Se testeaza cu o scobitoare cand este gata. Se lasa la racit in forma.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise