Pasta de rosii

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 kg rosii
  • 1 lingura de sare mare
  • piper
  • 7-8 frunze de telina
  • circa 1 canita mica de ulei(nu puneti foarte mult sa nu iese grasa)

Mod de preparare

Spalam bine rosiile.

Intr-o oala punem apa la fiert.

Cand aceasta da in clocot punem rosiile si le lasam cam 1 minut acolo.

Le scoatem cu o paleta intr-un bol si le lasam sa se rocoreasca putin, cat sa le suportam in maini.

Le decojim si le scoatem cotorul apoi le dam prin masina de tocat carne sau blender.

Luam o cratita si punem putin ulei.

Adaugam rosiile tocate si lasam pasta la foc potrivit.

Punem sare si putin piper.

Lasam sa fiarba cam 30 minute.

Tocam frunzele de telina si le adaugam peste.

Mai lasam sa pe foc pana scade cam la jumatate (sa nu fie nici prea groasa, nici prea subtire).

Spalam niste sticle cu apa fierbinte (daca nu aveti sticle din sticla puteti pune in borcanele).

Punem pasta de rosii fierbinte in sticle.

Le infasuram intr-o patura si le lasam asa peste noapte.

A 2 a zi le ducem la loc racoros.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise