Pasta de rosii

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 kg rosii
  • 1 lingura de sare mare
  • piper
  • 7-8 frunze de telina
  • circa 1 canita mica de ulei(nu puneti foarte mult sa nu iese grasa)

Mod de preparare

Spalam bine rosiile.

Intr-o oala punem apa la fiert.

Cand aceasta da in clocot punem rosiile si le lasam cam 1 minut acolo.

Le scoatem cu o paleta intr-un bol si le lasam sa se rocoreasca putin, cat sa le suportam in maini.

Le decojim si le scoatem cotorul apoi le dam prin masina de tocat carne sau blender.

Luam o cratita si punem putin ulei.

Adaugam rosiile tocate si lasam pasta la foc potrivit.

Punem sare si putin piper.

Lasam sa fiarba cam 30 minute.

Tocam frunzele de telina si le adaugam peste.

Mai lasam sa pe foc pana scade cam la jumatate (sa nu fie nici prea groasa, nici prea subtire).

Spalam niste sticle cu apa fierbinte (daca nu aveti sticle din sticla puteti pune in borcanele).

Punem pasta de rosii fierbinte in sticle.

Le infasuram intr-o patura si le lasam asa peste noapte.

A 2 a zi le ducem la loc racoros.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise