Paste cu legume la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 250 grame macaroane
  • - 100 grame cus-cus
  • - 3 dovlecei
  • - 2 rosii
  • - 1 ardei kapia
  • - 1 lingura sos de rosii
  • - 1 cutie porumb fiert
  • - 1/2 pastarnac mic
  • - 1 morcov
  • - 1 bucatica telina
  • - 3 oua
  • - 100 grame smantana
  • - busuioc, ulei de masline, sare, piper

Mod de preparare

Cus-cusul se caleste putin intr-o tigaie cu un strop de ulei de masline, pana ce devine rumen. Se pune apoi la fiert in apa aproximativ 6-8 minute, apoi se scurge de apa. Macaroanele se fierb, se spala si se scurg de apa.

Legumele se pregatesc astfel: dovlecelul se taie cubulete mici si se caleste intr-o tigaie fara ulei. Se lasa sa se inroseasca pe toate partile, apoi se adauga morcovul, pastarnacul si telina date pe razatoare impreuna cu 2 linguri de apa si se lasa sa se caleasca 5-6 minute.

Macaroanele se toarna in tava unsa cu ulei de masline, se adauga cus cusul, iar deasupra se toarna legumele. Rosiile si ardeii se taie cubulete si se pun peste compozitia de mai sus, se toarna si porumbul scurs de zeama, si condimentele. Se amesteca bine toate ingredientele.

Separat se bat spuma ouale cu smantana, sare si piper. Se toarna peste compozitia din tava, iar deasupra se presara busuioc.

Se da la cuptor 30 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise