Paste cu pui si sos de rosii

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr paste
  • 500 gr rosii taiate cuburi
  • un piept de pui
  • o ceapa mare tocata marunt
  • 1 legatura de patrujel
  • 3-4 linguri ulei
  • 3 catei usturoi
  • condimente italiene
  • ardei iute
  • sare.

Mod de preparare

Eu am folosit paste italiene din grau dur pentru ca fierb mai bine isi pastreaza forma si sunt mai gustoase decat cele romanesti.

Pastele se pun intr-o oala cu apa fiarta cu putina sare in picioare, se fierb cam 7-8 minute.Apoi se strecoara.

Pieptul de pui se taie cubulete si se pune in tigaia cu ulei unde am calit putin ceapa si usturoiul.Lasam sa se patrunda un pic si apoi adaugam condimentele italienesti si rosiile taiate cubulete si ardeluliute taiat julien subtire.Se adauga cam 100 ml apa.Se lasa pe foc pana scade putin sosul(cam 15 minute).

Apoi se adauga sarea si pastele.Se adauga patrujelul verde si se servesc calde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise