Paste la cuptor cu sos de rosii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 180gr paste scurte
  • o conserva de 400gr rosii cuburi
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita busuioc uscat sau cateva frunze proaspete
  • sare
  • piper
  • 200gr cascaval vegetal
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare

Se fierb pastele dupa instrunctiunile de pe pachet. Eu am folosit fussili, dar se pot folosi orice tip de paste scurte. Intre timp, intr-o alta oala/tigaie, se pun condimentele, usturoiul si rosile si se lasa sa fiarba cam 4-5minute (atentie sa nu scada prea mult). Optional pentru cine ii place se poate adauga putin chilli sau paprika.

Cand sosul e gata, sigur au fiert si pastele. Le amestecam si punem intr-o tava termorezistenta sau o tava mai micuta (a mea cred ca are 10/20). Deasupra se rade cascavalul si se da la cuptor pana se topeste cascavalul, intre 5 si 10 minute in functie de tipul folosit. daca nu se tine post se poate folosi si alt tip de branza gen mozzarela sau parmezan.

Si gata! Serviti si va bucurati de o masa delicioasa si rapida!

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise