Pasteis de urdã (traditional portughez)

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr. aluat foietaj din comert
  • 1 ou
  • Crema:
  • 300 gr. Creme de Pasteleiro
  • 200 gr. urdã
  • scortisoarã pudrã
  • Decor:
  • fulgi de migdale sau seminte de pin
  • zahãr pudrã optional

Mod de preparare

1)Se intind foile.

Cu ajutorul unui pahar sau formã, se decupeazã cerculete.

2)Creme de Pateleiro:

Se fierbe 250 ml. de lapte.

Separat, amestecã 50 gr. de zahãr cu 35 gr. de fãinã,1 ou intreg, 2 gãlbenuse, 1 vârf cutit de vanilie pudrã si altul de sare.Toarnã incet peste laptele fierbinte, dã la foc mic, amestecând incontinuu pânã fierbe si se ingroasã.

Aceastã cremã se foloseste mult in bucãtãria portughezã,la foietaje, tarte de fructe...

3)Amestecã crema cu urda.

Pune o lingurã de umpluturã peste fiecare cerc, iar deasupra scortisoarã.

Bate oul intreg, si unge in jur.

Impãturã, si unge cu restul de ou fiecare pastel.

Deasupra presarã semintele de pin sau migdale si dã la copt.

Se poate pune zahãr pudrã, physalis...florii...

Special pt. iubitori de brânzeturi!

Sotul adorã urda,asa cã incerc mai multe retete...

Poftã bunã!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise