Pastele cu somon afumat sau fructe de mare

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pastele cu somon afumat sau fructe de mare, le puteti pregati altfel daca doriti paste mai deosebite.
  • 1 ceapa mare sau 2 mai mici
  • 150-200 g somon afumat (sau fructe de mare)
  • 350 g smantana
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • 1 punga paste (de preferat fusili din faina de grau dur)
  • piper, sare

Mod de preparare

Se caleste usor ceapa in ulei si se adauga somonul taiat cubulete (sau fructele de mare). Se lasa sa fiarba acoperite cu un capac 2-3 min.

Apoi se adauga smantana, sare (daca este nevoie), piper si se mai lasa 1-2 min. la fiert.

Se pun pastele la fiert cu putina sare (dupa ce fierb se scurg imediat de apa).

Se adauga si patrunjelul si se amesteca toate cu pastele. Deasupra se poate rade putina branza sau cascaval. Se servesc imediat. Sunt delicioase.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise