Pasteta de pasare

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de pasare (piept
  • pulpe)
  • 100 g ciuperci
  • 50 ml untdelemn
  • 200 g unt
  • o cutie de sardele
  • 10 masline
  • 100 g sunca
  • 2-3 castraveciori acri
  • un ou
  • o ceapa
  • o lingurita cu virf mustar
  • 100 ml vin
  • 2 linguri rom
  • sare
  • condimente de pasteta

Mod de preparare

Ceapa taiata marunt se caleste intr-o cratita, in untdelemn 2 minute, apoi, se adauga bucatile de carne, ciupercile, vinul, romul, sarea si condimentele.

Se lasa sa se friga la foc mic, acoperite sau se introduce cratita in cuptor, acoperita ca sa ramina carnea moale si suculenta. Daca este nevoie, se

pune putina apa, avind grija ca la sfirsit, sosul sa fie scazut. Cind furculita intra cu usurinta in carne, inseamna ca aceasta este gata. Dupa ce s-a racit si

s-a scos de pe oase, carnea se trece de 3 ori prin masina de tocat, impreuna cu sardelele si cu untdelemnul lor. Untul se freaca pina ce devine moale, apoi se adauga tocatura, sunca, maslinele, castraveciorii acri, rasi prin razatoarea cu

gauri mici si scursi de zeama si oul fiert tare - toate taiate in cuburi mici.

Se amesteca bine si se adauga mustar si sare fina dupa gust. Pasteta se aranjeaza pe un platou, si apoi se tine in frigider ca sa se intareasca. Cu pasta neintarita se pot face sandwich-uri, dar se poate folosi si ca umplutura pentru rulada.

Va doresc pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise