PASTETA DIN CREIER CRUD

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g creier de porc sau de vitel
  • 100 g unt
  • 150 g ceapa
  • 200 ml frisca sau smintina dulce
  • 4 oua
  • 30 ml rom sau coniac
  • cite un virf de cutit sau de lingurita condimente de pasteta
  • o lingurita cu virf sare.

Mod de preparare

Ceapa, rasa fin sau taiata marunt, se caleste 2 minute in unt.Creierul crud se marunteste cu furculita, frecindu-se cit se poate de bine, apoi se adauga ceapa calita, galbenusurile, smintina sau coniacul, sarea si condimentele, amestecindu-se bine ca sa se omogenizeze.Se adauga apoi, albusurile batute cu spuma, amestecindu-se usor prin rasturnare, cu telul, de jos in sus.Compozitia se pune in forma (sau in doua forme) din tabla inoxidabila, lunga si ingusta, bine unsa cu unt sau margarina solida (lasind un spatiu liber de 2-3 cm pina la gura formei ca sa aiba loc sa creasca). Daca s-a pus compozitia in doua forme, pastetele se vor coace deodata.Formele se pun in tava cu apa fierbinte, introdusa din timp la cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise