Pastrama de oaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pt 2 portii): 2 felii pulpa de miel sau oaie frageda
  • 1 capatana de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita boia
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 2 linguri vin alb

Mod de preparare

Spalam si zvantam carnea de oaie cu servete de hartie. Daca e cazul o desosam si o potionam. Eu am avut doua felii de pulpa de oaie asa ca nu am mai avut ce portiona ;)

Pisam usturoiul si pregatim condimentele intr-un vas. Amestecam condimentele pana obtinem o pasta si frecam bine carnea cu ea.

Turnam apoi doua linguri de vin alb peste carne si asta-i tot.

Impachetam in folie alimentara si tinem la frigider 5-7 zile. O mai intoarcem dupa cateva zile ca sa stea umeda pe toate partile.

Frigem pastrama pe gratar, in tigaie sau la cuptor la tava...o bunatate!

Servim cu cartofi prajiti, mamaliguta, castraveciori murati si must. Prea bun, un adevarat ospat…

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise