Pastrav inabusit

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 pastravi (a 600 g fiecare),
  • 2 rosii,
  • 2 morcovi,
  • 1 ceapa,
  • miezul unei radacini de telina,
  • 1 crenguta cimbru,
  • 100 ml vin alb,
  • 30 g unt,
  • 1 lingura ulei de masline,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Curatati pastravii, spalati-i, stergeti-i cu un servet, dati-le un praf de sare si de piper si puneti-i la rece in frigider.

Opariti rosiile, curatati-le de pielita si de seminte (prin presare) si taiati-le bucatele.

Curatati morcovii de coaja si taiati-i rondele. Tocati marunt ceapa si taiati lamele fine, telina curatata.

Puneti toate legumele intr-o tigaie mare, adaugati untul si uleiul de masline, presarati sare, piper si frunzulite de cimbru, acoperiti-le cu un capac si lasati-le sa se inabuse incet, aproximativ o jumatate de ora.

Incingeti cuptorul la 180°.

Intindeti un strat de legume inabusite (jumatate din cantitate) pe fundul unei tavi, asezati deasupra pastravii si acoperiti-i cu restul de legume.

Turnati peste ei vinul alb, acoperiti tava cu o folie de aluminiu, dati-i la cuptor si lasati-i sa se patrunda circa 30 de minute.

Serviti-i fierbinti, in tava.

Nota: Puteti inlocui pastravii cu orice fel de peste alb. Daca folositi fileuri, timpul de preparare va fi de 40 de minute, in tigaie, si de 20 de minute, la cuptor.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise