Pastrav la cuptor en papillote

Pastrav la cuptor en papillote. Condimentam fiecare peste cu sare si piper macinat pe ambele parti, dar si in interior.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 pastravi de marime medie, eviscerati, spalati si stersi bine
  • 8 linguri de mazare congelata
  • 8-10 morcovi mici (baby carrots) congelati
  • un ardei curatat si spalat
  • 5-6 catei de usturoi curatati si spalati
  • o lamaie mare taiata in felii
  • 10 fire de cimbru spalate
  • 5 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • hartie pergament

Mod de preparare

Pasul 1:

Incalzim cuptorul. Taiem ardeiul in fasii.

Pasul 2:

Condimentam fiecare peste cu sare si piper macinat pe ambele parti, dar si in interior. Rupem bucati de hartie pergament, cat de 4 ori dimensiunea pastravilor. Asezam fiecare peste pe cate o bucata de hartie.

Pasul 3:

Punem in interiorul fiecarui peste cate un catel de usturoi, 2 fire de cimbru, 1-2 morcovi, felii de lamaie, 2-3 fasii de ardei si o mana de mazare. Asezam cateva legume si pe langa peste. Stropim pastravul cu o lingura de ulei de masline. Impachetam pestele pregatit in hartia pergament, strangand bine capetele

Pasul 4:

Umplem toti pestii cu usturoi, cimbru, morcovi, lamaie, ardei si mazare, punem cateva legume si in jur, stropim cu ulei de masline si ii impachetam. Pestii se vor gati astfel in abur, suc propriu si putin ulei.

Pasul 5:

Pregatim o tava pentru cuptor in care asezam pastravii pregatiti. Introducem tava in cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute.

Pasul 6:

Scoatem pestele, desfacem hartia si il apasam usor. Daca este moale inseamna ca este gata, daca pare inca usor tare, mai lasam tava in cuptor pentru inca maxim 5 minute. Scoatem din cuptor si servim.

Reteta video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/pastrav-la-cuptor-en-papillote.html

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise