Pastrav somonat cu sos

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - un pastrav somonat
  • - 1/2 lamaie
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - un pumn sare mare
  • Sosul:
  • - o ceasca lapte
  • - 2 linguri faina de grau
  • - sare,piper,cimbru,enibahar,foaie de dafin,nucsoara macinata
  • - 200 ml smantana
  • - 30 ml wisky sau conjac
  • - 50 ml vin alb
  • patunjel pentru decor

Mod de preparare

- Pastravul somonat se dezoseste, se asaza in tava pe un strat de sare mare.

- Il stropim cu zeama de lamaie si ulei de masline si il dam la cuptor pentru 20-25 de minute.

Sosul:

- Dizolvam faina in lapte, adaugam smantana si condimentele, dam la foc mic pana se ingroasa sosul.

- Adaugam vinul si taria.

In functie de consistenta,mai adaugam lapte la nevoie. - Sosul trebuie sa fie ca o smantana subtire.

Serviim pestele cu garnitura de cartofi si sos,presarat cu patrunjel proaspat,garnisit cu felii de lamaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise