Pastrav somonat cu sos

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - un pastrav somonat
  • - 1/2 lamaie
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - un pumn sare mare
  • Sosul:
  • - o ceasca lapte
  • - 2 linguri faina de grau
  • - sare,piper,cimbru,enibahar,foaie de dafin,nucsoara macinata
  • - 200 ml smantana
  • - 30 ml wisky sau conjac
  • - 50 ml vin alb
  • patunjel pentru decor

Mod de preparare

- Pastravul somonat se dezoseste, se asaza in tava pe un strat de sare mare.

- Il stropim cu zeama de lamaie si ulei de masline si il dam la cuptor pentru 20-25 de minute.

Sosul:

- Dizolvam faina in lapte, adaugam smantana si condimentele, dam la foc mic pana se ingroasa sosul.

- Adaugam vinul si taria.

In functie de consistenta,mai adaugam lapte la nevoie. - Sosul trebuie sa fie ca o smantana subtire.

Serviim pestele cu garnitura de cartofi si sos,presarat cu patrunjel proaspat,garnisit cu felii de lamaie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise