pate .

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 1 ceapa portivita
  • 7-8 cartofi potriviti
  • 1 cutie porumb dulce la cutie
  • sare si piper
  • 1 lg ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 lg unt sau margarina

Mod de preparare

Mai intai se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Pana fierb cartofii, intr-o tigaie se pune ceapa tocata la calit, peste care se adauga carnea. Se potriveste de sare si piper. Dupa ce carnea e calita se aseaza toata intr-un strat, intr-un vas de iena. Cand cartofii sunt fierti, se scurg de apa, se sdrobesc, se adauga sare, untul si laptele caldut, adica se prepara un piuré de cartofi. Pe urma in vasul de iena, peste carne se aseaza un strat din porumbul de la cutie. Peste porumb se intinde frumos piuréul si se introduce la cuptor. Se lasa la cuptor pana piuré-ul prinde o crusta aurie.

Mod de servire: Se serveste cald, taiata frumos o bucata la ce dimensiune doriti, iar deasupra se pune ketchup dulce sau picant, dupa gust. Pofta mare!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise