Pateu de casa din ficat de curcan

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg ficat de curcan sau de pasăre
  • un pachet de unt 85% grăsime
  • sare după gust
  • piper
  • un vârf de cuțit nucșoară
  • un pahar de smântână
  • o cană de lapte dulce
  • o ceapă
  • facultativ: legume tocate mărunt(morcov
  • țelină
  • păstârnac
  • ardei gras)
  • un păhăruț de coniac (dacă nu se dă la copii)

Mod de preparare

Se spală în apă rece ficatul și se pune într-un vas impreună cu laptele dulce. Se lasă circa 1-2 ore la rece. Se scurge și se pune la fiert împreună cu ceapa intreagă, sarea și cu legumele. După ce a fiert ficatul se scoate (doar el) și se pune în vasul robotului de bucătărie unde se mai adaugă untul moale (scos din frigider de ceva vreme), smântâna, piperul, nucșoara, sare (dacă mai e nevoie), coniacul și se amestecă până devine cremos. Sau se dă de două ori prin mașina de tocat și se amestecă cu aceleași ingrediente ca mai sus. Se dă la rece și se servește dupa 1-2 ore.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise