Pateu de casa - reteta slovaca

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g ficatei de pui
  • 4 oua
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 150- 200 g untura ( porc, rata, gasca)
  • 1 lingurita sare
  • piper negru proaspat macinat.

Mod de preparare

Curatam ficateii si ii taiem apoi in doua.

Punem toate ingredientele intr-un blender si mixam 1-2 minute pina obtinem o pasta lichida, fluida.

Pasta obtinuta o turnam in borcane ( eu am obtinut 4 borcane de 370 g) , dar le umplem doar de 3/4, le inchidem cu capacele si le punem la fiert intr-o oala in care am pus o carpa si apa pina la nivelu pastei. Le fierbem o ora, acoperite cu o alta carpa( prosop).

Lasam borcanele sa se raceasca in oala cu apa, apoi le scoatem ,le stergem si pastram borcanele nedesfacute la frigider.

Odata deschis , consumam pateul in 2-3 zile, daca mai apuca atatea zile....

Daca doriti ,puteti pastra borcanele la congelator, mai multe saptamani.

Este cea mai buna si rapida reteta incercata pina acum, este un pateu atat de fin !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/05/pateu-de-casa-reteta-slovaca.html

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise