Pateu de post cu linte

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -200 g linte maro
  • -1 ardei capia
  • -1 ceapa rosie
  • -1 capatina de usturoi
  • -foi de dafin,sare,piper,ulei de masline,vegeta

Mod de preparare

Se spala lintea in mai multe ape,apoi se fierbe 3 sferturi de ora impreuna cu o lingurita de vegeta,2 foi de dafin si piper.Separat,se toaca marunt ceapa,ardeiul si usturoiul si se calesc in apa si o lingura ulei de masline,pina se inmoaie putin,apoi se inchide focul.Lintea odata fiarta,se scurge de apa innegrita,se adauga legumelor si se mai fierbe 5-10 minute tot amestecul.Se lasa 5 minute sa se raceasca,apoi se da prin robot toata compozitia,impreuna cu 1-2 linguri de ulei de masline.Se serveste rece,pe paine integrala.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise