Pateu de varza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza potrivita
  • ¾ kg cartofi
  • 1 ceasca de lapte
  • sos de rosii
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se prepara un pireu de cartofi cu lapte. Jumatate din pireu se asaza pe fundul unei forme unse cu unt. Se intinde deasupra varza taiata marunt, inabusita in putina apa cu sare si presarata cu bucatele de unt si citeva boabe de piper. Se acopera cu restul de pireu si de unt si se da la cuptor 30 minute

Se serveste cu sos de rosii

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise