pateu din branza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g telemea de vaca
  • 1 lingurita unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita chimen

Mod de preparare

Se pune telemeaua in apa rece pentru 30 de minute ca sa se desareze. Dupa aceea, se strecoara, se preseaza ca sa se scurga toata zeama si se da prin razatoare la ochiuri mari. Se separa albusurile si se bat spuma, dupa care se amesteca branza rasa cu galbenusurile, apoi adaugi albusul batut cu chimenul si se amesteca foarte bine.

Se unge o cratita cu unt, o tapetezi cu hartie de copt, se rastoarna compozitia si se baga la cuptor pentru 20 de minute la foc potrivit. Cand este gata, se serveste cu salata de rosii, de ardei gras sau cu ceapa verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise