Pateuri cu branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 grame foietaj
  • 500 grame branza( de vaci+ telemea sau branza de burduf)
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 100 gr unt

Mod de preparare

Branza se amesteca bine cu untul si 2 oua intregi, dupa care se incorporeaza si cele 2 linguri de faina.Foile de placinta se lasa la dezghetat in prealabil pentru a nu se rupe. Se taie foaia de foietaj in patratele si pe fiecare in parte se pune cca 15 gr de compozitie. Marginile patratului se ung cu putin albul de ou si dandu-se forma dorita (triunghi, patrat, dreptunghi)se lipesc. Se coc in cuptorul incins in prealabil la 180 grade, intr-o tava cu hartie de copt si unse cu galbenus, pentru cateva minute (aprox 10\'-15\'). Se verifica periodic pentru a nu le arde.

Se pot servi atat reci cat si calde.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise