Pateuri cu crenvursti

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un pachet aluat foietaj
  • 6 bucati crenvursti (afumati)
  • 50 ml ulei
  • 2 oua
  • 100 gr cascaval
  • una legatura frunze de patrunjel
  • sare si piper

Mod de preparare

Crenvurstii se curata de pielita si se maruntesc cu o furculita, intrun bol. Frunzele de patrunjel se taie marunt. Cascavalul se da pe razatoare. Peste cremvusti, se adauga un ou intreg si albusul de la cel de-al doilea ou, frunzele de patrunjel, sare si piper dupa gust si se amesteca bine.Intro cratita se pune uleiul si cand sa incins, se adauga cremvustii , se tine pe foc 15’ in care se amesteca sa nu se arda. Se ia foaia de placinta, se intinde si intindem amestecul pe toata suprafata ei, dupa care rulam foia. Cu ajutorul unui cutit , taiem bucatele de aprox 5cm , pe care le asezam in tava pregatita din timp (cu hartie de copt), astfel incat partile taiate sa fie cu fata in sus si in tava. Cu ajutorul unei pensule, vom unge fiecare pateu cu galbenusul ramas, dupa care vom pune pe fiecare ,in varf, cate putin cascaval ras. Se da la cuptor pt aprox. 30’, pana se rumenesc, dupa care se scot pe un servet de hartie. Se pot consuma atat calde cat si reci.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise