Patrate cu lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 g. faina,
  • 100 g. unt,
  • 75 g. zahar pudra,
  • 1 ou;
  • Pentru umplutura:
  • 3 lamai,
  • 4 oua,
  • 250 g.de zahar,
  • 70 g. faina;

Mod de preparare

1.Se amesteca faina, untul si zaharul.Se adauga oul si se framanta bine.

Se formeaza o minge din aluat, se inveleste in folie de plastic si se baga la frigider o ora.

2.Se preincalzeste cuptorul la 170 grade.Se intinde aluatul in tava (patrata, daca este posibil) unsa cu unt. Se inteapa aluatul cu o furculita.Se coace 20 de minute,dar atentie sa nu se rumeneasca.

3.Intre timp,se pregateste umplutura.Se rade coaja de la o lamaie, apoi se adauga sucul de la cele 3 lamai.Se amesteca coaja de lamaie, sucul de lamaie, ouale , zaharul si faina.Aceasta compozitie se rastoarna peste aluatul copt timp de 20 de minute.Se mai coace inca 25 de minute, se scoate din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, se taie patrate si se pudreaza cu zahar praf.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise