Patratele de omleta la cuptor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1/4 cana unt
  • -1 ceapa mica, taiata marunt
  • -1 ½ cana branza Cheddar faramitata
  • -350 grame ciuperci din conserva
  • -150 grame masline negre, taiate feliute
  • -sunca taiata cubulete si prajita
  • -1 ardei iute, taiat marunt
  • -12 oua
  • -1/2 cana lapte
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/2 lingurita piper

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la o temperatura de 205 grade Celsius. Se unge o tava de 22x33 cm cu unt sau ulei.

Se topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu si se caleste ceapa pana se inmoaie.

Se imprastie branza Cheddar pe fundul tavii apoi se adauga ciupercile, maslinele, ceapa prajita, sunca si ardeiul iute. Intr-un bol se amesteca ouale bine, se adauga laptele si se asezoneaza cu sare si piper. Se toarna apoi ouale peste ingredientele din tava, fara insa a se amesteca.

Se da la cuptor, fara a se acoperi, pentru 30 de minute sau pana cand centrul nu mai este moale si omleta devine maronie deasupra. Se lasa sa se raceasca putin, se taie apoi in patratele si se serveste.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise