Peltea de gutui.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1litru de zeama in care au fiert gutui
  • 1kg de zahar.

Mod de preparare

Se aleg gutui galbene mici fara pete se spala si se sterg bine si se taie in sferturi.Nu se curata de coaja si simburi si se pun intr-o oala la fiert cu apa 2litrii de apa la 1kg de gutui.Se adauga si citeva mere cretesti rosii taiate in sferturi.Se lasa sa fiarba pe foc mic o ora sau pina cind sint atit de moi incit se pot patrunde cu o scobitoare.

Se lasa sa se limpezeasca lichidul se strecoara intr-o alta cratita si se storc putin gutuiele.

Lichidul se pune pe foc cu zaharul si se fierbe pe foc mic pina se leaga bine.Trebuie sa fim atenti punctul cind se leaga sa luam de pe foc caci altfel pelteaua nu se mai leaga.Se toarna fierbinte in borcane si se lasa sa se raceasca.Din gutuiele ramase se poate face gem.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise