Penne cu otet balsamic

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 lingura ulei de masline,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 legatura de busuioc verde,
  • 500 g rosii decojite,
  • 170 g penne (macaroane scurte si striate),
  • 10 cl ulei de masline,
  • 3 linguri otet balsamic,
  • 1/2 lingurita zahar brun,
  • 80 g parmezan ras,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Incingeti uleiul intr-o cratita si rumeniti usturoiul tocat marunt. Adaugati apoi 1/4 din busuioc (taiat cu foarfeca) si rosiile taiate bucati, amestecati si lasati-le sa fiarba, pana ce se ingroasa sosul. Gustati de sare si piper si incorporati si busuiocul ramas.

Fierbeti macaroanele „al dente” in apa cu sare si lasati-le sa se scurga.

Puneti-le intr-o cratita impreuna cu uleiul de masline si lasati-le pe foc sa se incinga. Adaugati otetul si zaharul si amestecati, pana ce se rumenesc macaroanele.

Incorporati jumatate din parmezanul ras si sosul de rosii si serviti-le calde, cu restul de branza rasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise