Penne cu ton

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr. ton din conserva
  • un pachet penne
  • bulion de tomate
  • 4 ceapa
  • usturoi
  • 2 morcovi
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Punem pastele la fiert in apa cu sare, la foc potrivit. Separat, curatam ceapa si o tocam marunt, morcovi ii curatam si ii dam pe razatoare. Ii punem la calit impreuna cu ceapa Ii calim intr-o lingura de ulei impreuna cu 3-4 catei de usturoi intregi si zdrobiti. Dupa ce ceapa si morcovi s-au aurit, adaugam tonul scurs bine de ulei si tinem pe foc, amestecand continuu, cca 3 minute. Adaugam pasta de tomate, mirodeniile, 2-3 catei de usturoi tocati marunt, verdeata si mai tinem pe foc 4-5 minute. Daca sosul are prea mult ulei ( se poate lasa de la ton) eliminati surplusul cu o lingura. Dupa ce pastele au fiert, le spalam sub jet de apa si le amestecam cu sosul.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise