Pepene galben cu fructe in aspic

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ;un pepene galben mai mic
  • o mana de boabe de struguri Kis-mis(fara samburi
  • struguri pentru a obtine stafidele)
  • cateva boabe de struguri negri
  • 2-3 piersici
  • 2 felii de pepene rosu
  • cateva cirese confiate
  • 100 ml sirop concentrat de afine
  • un plic de gelatina(10 g)

Mod de preparare

Se spala pepenele apoi taie in doua jumatati egale.O jumatate o curatam de miez cu o lingura lasand cam 1 cm de miez pe coaja,cealalta jumatate ,taiem cateva feliute in cubulete mici,taiem si miezul de pepene rosu,in cubulete,strugurii ii spalam si brobonim,piersicile se taie si ele in bucatele mici.

Se hidrateaza geletina in 100 ml apa rece,apoi o topim la bain marin si o turnam in siropul de coacaze.Toate fructele se amesteca intr-un castronel si apoi se umple jumatatea de pepene galben,se preseaza usor sa se aseze fructele apoi turnam deasupra lor siropul cu gelatina.Se da la rece cel putin 2-3 ore apoi se taie felii si se servesc ca desert.Este delicis,racoritor si foarte apetisant!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise